Sárospataki Albert cégépítésről, befektetésekről és a Cápák közöttről Cégépítők

Sárospataki Albert cégépítésről, befektetésekről és a Cápák közöttről

május 22, 2024

„Mi belementünk abba, hogy extrém kockázatosan, de a nagyobb növekedés irányába megyünk és ez egy teljesen tudatos stratégia volt.” – meséli Sárospataki Albert a Billingóról a Cégépítők podcast legújabb részében. Az adás középpontjában ezúttal Albert lesz, akinek hosszú és izgalmas története van a Billingóról, hiszen mai napig nemcsak tulajdonos, hanem cégvezető is a vállalatban.

2014-ben alapították a céget, ekkor rengeteg más sikeres szereplő is volt ezen a piacon. A kezdettekkor még minden hónapban kellett bevinnie pénzt a tulajdonosnak, ahhoz, hogy a cég életben maradjon. A kis családi vállalkozás nagyon gyorsan fejlődött. Volt, hogy egy év alatt kétszer annyi kolléga lett, mint előtte, így a teljes stratégiát át kellett szervezni. Napjainkra egy profin strukturált cégről beszélhetünk, melyet tulajdonostársával üzemeltet és 2021-ben 900 milliós tőkebefektetést is sikeresen tető alá hoztak a további fejlesztések érdekében.

Albert ebben az epizódban részletesen elmeséli, hogyan vált ennyire sikeressé a Billingo, ezenkívül beszámol saját befektetői ambícióiról és sikereiről is, és mesél a Cápák közöttben szerzett tapasztalatairól. Ezúttal egy olyan cégépítőt hallhatunk, aki rengeteget tanult a vállalkozói létről, befektetői szektorról és legfőképpen önmagáról az elmúlt években. A tudatos önfejlesztésnek hála mára már pontosan tudja, hogy régen milyen hibákat követett el, ezeket osztja most meg a hallgatókkal.

Ebben az adásban az alábbi témákat beszélik át alaposan:

  • Kezdjük a Billingo sztorival. Mi volt a jövőkép a kezdetekben és mi lehetett a gyors és sikeres fejlődés kulcsa? Marketing eszközök és technikák, amik a Billingónál működtek.
  • Miért volt szükség egy tulajdonostárs csatlakozására? Családi cégből nagy strukturált vállalat és fluktuáció. Mennyire javasolja ezt a horderejű változást a hazai kkv-nak Albert.
  • Tanácsadók vagy tulajdonos társ, melyiket ajánlja inkább? 2021-es tőke bevonás és az ezzel járó változások. A befektető szerepe és a jelenlegi felelősség körök.
  • Vajon más hazai kkv számára is hasznos lehet ekkora tőkebevonás? Hogyan állnak most a külföldi piacra lépéssel a Billingónál? Hogyan lett befektető és miért? Mennyi ideje marad a cégére a befektetések mellett? Szabadidő és kikapcsolódás.
  • Mi az, ami megkülönbözteti Albertet a többi befektetőtől? Ki az, aki szerinte érdemes arra, hogy befektessen a cégébe és hogyan választja ezt ki? Mesél még csalódásokról, kudarcokról, a befektetések emberi oldaláról.
  • Mit javasol azoknak, akik elakadtak és a Cápák között sztori. Ez vonzotta a műsorban és ezt tanulta belőle. Vajon tényleg reprezentálja a műsor a jelenlegi hazai vállalkozókat? Albert mesél arról is, mennyire van a Cápák közöttben versenyhelyzet a befektetők között és, hogy milyen befektetői típusokat keres.
  • Felesége szintén komoly vállalkozást vezet, ez persze a kapcsolatuk elején szült némi konfliktust. Elmeséli a cégvezető, hogy hogyan sikerült ezeket kezelniük, megugraniuk. Végül egy biztos tipp, ami számára bevált a cégépítésnél.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Szeretnél te is jól strukturált céget, ami sikerre van ítélve? Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük