Eladtam a cégem, de pár hónap múlva visszavettem – Megyeri Domonkos Cégépítők

Eladtam a cégem, de pár hónap múlva visszavettem – Megyeri Domonkos

április 5, 2023

„Én az a típusú ember vagyok, aki először megépíti a kerítést, és csak a biztonságos terepre lép ki a komfortzónájából” – osztotta meg vállalkozói hozzáállását Megyeri Domonkos, a Cégépítők Podcast legújabb adásának vendége. Habár Domonkos a lassú és megfontolt haladás híve, az Öntapadócimkenyomtatás fejlődése mégis tartogatott izgalmakat az évek során. Hogyan alakult ki a vállalkozás stabil működési modellje? Miért került eladásra a cég, és hogyan került vissza mégis eredeti tulajdonosához? Sok más izgalmas téma mellett ezekről beszélgettünk.

„Érzésből is lehet vezetni egy céget, de a sikeresség mutatója az, ha számokkal is alá tudjuk támasztani a döntéseket” ez a gondolat hajtotta Megyeri Domonkost is a folyamatok kialakítása során. A cél az volt, hogy minél kevesebb erő befektetéssel minél nagyobb hatékonyságot érjen el. Mindezt úgy, hogy komplex és komoly megoldásokkal váltotta ki az operatív rabszolgamunkát. A törekvés olyannyira jól sikerült, hogy mára a kis cég kontrolling- és automatizációs rendszere felveszi a versenyt a nagyvállalati megoldásokkal. Ráadásul személyes jelenlétet sem igényel, hiszen vállalkozását külföldről is tudta koordinálni.

„A mai vállalkozói létben muszáj személyes kapcsolatot tartani a vevőkkel, főleg, ha az árbevétel 80%-át a visszatérő vásárlók adják.” Domonkos példája jól láttatja, hogyan lehet az előre tervezést és a személyes hangvételt hatékonyan ötvözni. Sok cég az utánkövetés hiánya miatt veszíti el a megrendelőit. Az értékesítés során pedig az az apropó hiányzik, amivel nem válik tolakodóvá egy-egy megkeresés. A MiniCRM rendszerének személyre szabásával ezeket a buktatókat küszöbölte ki Domonkos a növekedés során. Ma pedig mentorként segíti az induló vállalkozások automatizációs folyamatait.

Az epizód során választ kaphatsz olyan kérdésekre, mint például:

  • Miért döntött Megyeri Domonkos a vállalkozói életmód mellett?
  • Milyen utat járt be az Öntapadócimkenyomtatás az évek során?
  • Miért akarta Domonkos eladni a cégét?
  • Hogyan alakult ki a vállalkozás kontrolling- és folyamatautomatizációs rendszere?
  • Mi teszi különlegessé az automatizált előrejelző rendszert?
  • Milyen hatékonyságnövelő eszközöket használnak a mindennapok során?
  • Milyen MiniCRM funkcióikat érdemes mindenképp kipróbálni?
  • Mit tanácsol Domonkos azoknak, akik sikeres céget szeretnének építeni?

A Cégépítők podcast aktuális epizódjából kiderül, hogy Megyeri Domonkos hogyan építette fel kisvállalkozóként bombabiztos automatizációs rendszerét. Mi volt az a pont, amikor elgondolkodott a vállalkozás feladásán és hogyan sikerült átlendülni a kezdeti nehézségeken. Milyen tanulságokat szűrt le az évek során? Hogyan építhető ki olyan automatizációs folyamat, ami nem rontja az ügyfélélményt? Honnan érdemes inspirálódni a növekedés során? Tarts velünk és a gyakorlati tippekkel és személyes példákkal alátámasztva megtudod.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Szeretnél Te is automatizált, önjáró céget építeni? Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!


A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük