Panellakásból a pénzügyi tanácsadás élére – Sebestyén András és a Grantis story Cégépítők

Panellakásból a pénzügyi tanácsadás élére – Sebestyén András és a Grantis story

szeptember 23, 2021

“Az értékesítés lényege nem az, hogy mindenkinek eladj, hanem az hogy megtaláld azokat az embereket, akik tőled akarnak vásárolni.”

Sokunk számára a “bizti ügynökök” rossz emlékeket idéznek fel, hiszen a rádumálás és a tukmálás vált asszociációink első számú forrásává. Viszont a tudatosság és a pénzügyi fenntarthatóság kialakulása szempontjából nagyon is fontos szervezetekről beszélünk. Érdemes nem hátat fordítani szolgáltatásaiknak, inkább megbizonyosodni arról, mit is veszünk igénybe tőlük. Persze a bonyolult szerződések és konstrukciók miatt ez nem könnyű… Szerencsére vannak már olyan alkusz cégek, akik a megszokottal szakítva új értékesítési technikát választottak.

 

Sebestyén András és a többedmagával alapított Grantis pénzügyi szolgáltató már az első pillanattól kezdve szakított a régi, bevált “módszerrel”. Úgy döntöttek, hogy edukációval és transzparens kommunikációval segítik üzletkötőiket – hogy felkészültebbek legyenek, – és ügyfeleiket a jó döntések meghozatalában.

Mit eredményezett mindez?

Ez a logika és hozzáállás nem is kis sikerekhez repítette el őket. Egy második kerületi panellakásból egészen a piaci szereplők élvonalába. Kicsit kevesebb, mint egy évtized alatt több mint 30-szoros növekedést értek el és az eleinte két fős csapatuk mára 60-nál is több embert számlál. Értékeiknek köszönhetően pedig nem csak számszakilag értek el eredményeket – kitartóan dolgoznak a piac megreformálásán is. Sőt, a közelmúltban még egy szakmai befektető is lendített egyet a Grantis-sztorin. Mi ez, ha nem sikertörténet?

Természetesen a Grantis és sok más sikeres cég életében is ha valami közös, akkor az a tudatosan tervezett működés és munka-menedzsment: “Ha van egy teendő, amit le lehet zárni, ha van egy folyamat, amire egyszerűen rá lehet nézni, az ad egy biztonságérzetet, (…) sokkal könnyebb így dolgozni.” Mondhatni a kőbe vésett értékek mellett, folyamatszemléletüknek köszönhetően tudtak egy jól működő céges kultúrát építeni és folyamatos, jó eredményeket elérni. 

Hogyan érdemes egy értékvezérelt céget építeni? Milyen kihívások, megoldások és eredmények várnak azokra, akik inkább a transzparenciát, az edukációt és a tudatos menedzsmentet választják? Hogyan kell megreformálni egy “egész” piacot? Miért fontos egy egészséges szervezetet építeni és hogyan fognak kitartani a kollégák a necces helyzetekben?

Kapcsold be a Cégépítők új epizódját és tudd meg mi kell ahhoz, hogy egy sikeres, értékvezérelt céget építs!

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
Google Podcast: hamarosan…

 

Ne hagyd ki az EXTRA tartalmat sem, ahol olyan tippeket, best-practiceket és ajánlásokat kaphatsz a vendégektől, amik nekik bevált módon segíteni tudtak a sikeres cégépítésben. 

Az extra tartalomból megtudhatod, hogy András mit tart a sikeres cégek bölcsek kövének és elmeséli, ő honnan inspirálódik és tanul. Biztosíthatunk róla, hogy olyan tippeket hallasz majd, amiket Te is könnyen be tudsz ültetni a saját (szakmai) életedbe! ?

 

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából a Brocasterz Stúdióban történik, az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.