„Ha a társadalom számára hasznos, amit csinálunk, abból jó sok pénzt keresni.” – Testvérpárként a hazai agrár piac csúcsán Cégépítők

„Ha a társadalom számára hasznos, amit csinálunk, abból jó sok pénzt keresni.” – Testvérpárként a hazai agrár piac csúcsán

április 10, 2024

„Nem kell túlgondolni, meg kell nézni, hogyan csinálják a versenytársak és eggyel jobban kell csinálni.” – Tényleg csupán ennyi lenne a cégépítés? Ez elég egyszerűen hangzik, igaz? Török Gyula az ABZ Drone Kft. cégvezetője és Török Zoltán az Agrárközösség Kft. egyik tulajdonosa és vezetője olyan testvérpár, akik játszi könnyedséggel építettek fel több, milliárdos bevételű vállalkozást fiatal koruk ellenére. A Cégépítők Podcast legújabb adásában az ő történetükkel ismerkedhettek meg.

Gyulát és Zoltánt már gyerekkoruk óta összekötötte a tervezés és a közös érdeklődési körök. Szerencsés helyzet tehát, hogy sok mindent együtt fedeztek fel és ismertek meg. Ez egyébként náluk nem volt tudatos, egyszerűen így hozta az élet. Iskola után egyből a vállalkozói létbe vetették be magukat. Tanácsadói céget építettek agrár környezetben, itt napjainkra már vezető pozíciót értek el. Ezután elkezdtek egy manapság elég trendi piaccal ismerkedni, rengeteg drónra ruháztak be.

Úgy tűnik ezzel a vállalkozással is jó területbe nyúltak bele, hiszen mostanra már egy gyártó céget is alapítottak. Ebben az adásban arról fogunk beszélni, hogyan lehet több céget felépíteni, milyen technikák kellenek hozzá, mi a megfelelő hozzáállás, hogyan tudják ezek a vállalkozások építeni egymást, illetve, hogy hogyan lehet jól testvérpárként együtt dolgozni. Ismét egy inspiráló, gondolatébresztő epizód, két nagyon tehetséges vállalkozóval.

„Sosem éreztük azt valamelyik szolgáltatásunknál, hogy most tökéletes.” – Értékes gondolatok, azoktól, akiknek a vérükben van a vállalkozói lét. Ebben az adásban ezeket a témákat beszélik át alaposan:

  • Sikeres vállalkozóként már több, mint egy évtizede, így kezdődött! Útkeresés és a megfelelő piac megtalálása. Így csatlakozott Zoltán és az eredményes közös munka alapja, náluk ez vált be.
  • Egy sikeres modell, ami mindent visz! Így terjeszd ki a céged az egész országra és mi történik akkor, ha nincs egyetértés? Hogyan alakultak ki a feladatok az évek során. Ha van, egy jó ötleted ne gondolkozz sokat! Így indult a második cég.
  • Hamar rájöttek, hogy az Agrárközösség Kft. élére új ember kell, hiszen Gyula az ABZ Drone-al akart foglalkozni. Nem is volt kérdés, ki lesz az új vezető. Zoltán mesél milyen volt a váltás, átállás. Nehézségek, folyamatok és történetek arról, mi mennyi időbe telt. Vajon megéri-e egy teljesen új vezetői stílust alkalmazni? Kikerülhetetlen ez akkor, ha új vezető kerül egy cég élére? Tanulságok és tapasztalatok.
  • Önfejlesztés, így csinálja Zoltán. Hogyan tartsd meg a motivációdat vezetőként, Gyulának ez vált be leginkább. Az eredményesség titka a testvérpár szerint, és amiket figyelembe vesznek a versenytársak munkájánál.
  • Milliárdos árbevétel csupán két év alatt, így csinálták ők.
  • Hogyan hat egymásra a két cég? Praktikák és bevált háttérrendszerek, hogy gördülékenyen menjen a kommunikáció és a tudásmegosztás.
  • A hab a tortán, a harmadik cég története. Három vállalkozás és mind a három sikeres, viszonylag rövid idő alatt. Ez csak a szerencsén múlik? Tőke, befektetők, tulajdonosok szerepe a cégekben. Mi van még benne a hazai piacban? Digitalizálás, de hogyan?
  • Vezetői feladatok és felelősségek. Tulajdonosi meeting és a visszajelzés adás. A CRM rendszer következetes használatának előnyei. Végül tanácsok, amik jól jöhetnek cégépítőknek cégépítőktől.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Rendezett működés, könnyű cégirányítás, átlátható feladatok! Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük