Hogy lehet nőként milliárdos üzletet építeni? – Forray Niki, Ünnepek Áruháza Cégépítők

Hogy lehet nőként milliárdos üzletet építeni? – Forray Niki, Ünnepek Áruháza

február 21, 2024

“Én is voltam alkalmazott, mielőtt a lufik megtaláltak” – Forray Niki története egyszerre elképesztő és félelmetesen inspiráló. Pár száz forintos termékekkel, az 1990-es évek zűrzavaros időszakából indulva, gyakorlatilag mindent a “terepen” megtanulva építette fel saját cégét, amely mára milliárdos forgalommal bír. A Cégépítők Podcast legújabb adásában Niki mesél a kezdetekről, a saját motivációiról, arról, hogy milyen volt egy lakásban élni a raktárkészlettel, és persze a cégépítés nagy mérföldköveiről és tanulságairól is.

“Nagyon komolyan vesszük az egyéni célokat a céges célok mellett” – sikeres vállalkozást csak jó csapattal lehet létrehozni, ehhez pedig a jó vezetők mellett, jó vezetői mechanizmusok is kellenek. Így érhető el, hogy a munkatársak személyes céljai és a céges célok találkozzanak, ezzel pedig mindenki jól jár. Ez is segített a cégépítőnek azon az úton, amelyen eljutott oda, hogy ma már nem is kell az országban lennie ahhoz, hogy minden flottul menjen a cégben.

A Cégépítők Podcastben Egerszegi Krisztián ezúttal egy olyan vállalkozó hölggyel beszélgetett, aki nemcsak sikeres céget, hanem egy önműködő milliárdos bevételű vállalkozást épített fel. Forray Niki nagyon nehéz időkön ment keresztül és vett sikerrel olyan akadályokat, amelyek előtt a legtöbben elvéreztek a piacon. Milyen volt a ‘90-es évek üzleti kultúrája? Hogyan mászott ki az ügyvezető a legnagyobb hitelekből? Mi kellett ahhoz, hogy ma már nélküle is szépen muzsikáljon a cége?

Ezekre a kérdésekre, sőt még ennél is többre választ ad a Cégépítők Podcast legújabb adása, amelyben egy olyan cég életében nyerhetünk bepillantást, ahol szinte filléres termékekből épült ki egy milliárdos birodalom:

  • Forray Niki a semmiből, szó szerint pár száz forintos termékekből épített milliárdos céget. Már a ‘90-es évek egyszerre eufórikus és kaotikus vállalkozói hangulatát is megtapasztalva, a ranglétra minden fokát alaposan megismerve, mindig egyről a kettőre építkezve jutott el oda Niki, ahol ma tart, élettörténete és cégépítési tapasztalata egészen inspiráló.
  • Milyen motivációi voltak Nikinek, egyáltalán mik hatottak rá egészen fiatal korától, amik segítettek neki vállalkozóként nagy célokat kitűzni? Milyen személyes történetek játszottak szerepet az útkeresése során, amik a mai napig elkísérik?
  • Ahogy egyre többet adtak el és egyre többet tudtak egy cég optimális működéséről, úgy nyílt meg Niki és a cég előtt is egyre több kapu. Az elnagyolt tervezést így váltották fel a pontos számítások, és így jutottak el oda, hogy ma már akkor is tökéletesen elvezeti a céget egy 3 tagú board, ha az ügyvezető egyáltalán nincs jelen a cég életében.
  • Hogyan éri el egy vezető, hogy a 20 fős csapatból mindenki örömmel menjen tréningekre akár a szabadidejében is? Niki úgy vezeti a csapatát, hogy az egyéni célok és a céges célok lehetőség szerint minél inkább találkozzanak.
  • Niki második otthona Bali, gyakorlatilag alig van Magyarországon, de mégis remekül működik nélküle a cég. Bizonyos számokat és mutatókat persze lát és ezekből naprakész, de mégis sikerült olyan céget felépítenie, ami nélküle is működik. Hogyan néz ez ki a gyakorlatban?
  • Miket tanácsol Niki azoknak a vállalkozóknak, akik hozzá hasonlóan önműködő céget szeretnének kiépíteni?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Önműködő cég, amit bárhonnan vezethetsz a személyes jelenléted nélkül is. Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük