20 perc alatt látom át egy 10 fős csapat teljes heti munkáját | Belák Gábor és az NVSolar story Cégépítők

20 perc alatt látom át egy 10 fős csapat teljes heti munkáját | Belák Gábor és az NVSolar story

november 11, 2021

Belák Gábor Magyarország egyik legsikeresebb napelemmel foglalkozó cégének a vezetője. Az NVSolarral immáron több mint 10 éve telepítenek napelemrendszereket szerte az országban. Ez idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, és nemcsak az energiaiparról van mélyebb ismeretük, de a vállalkozási építésében is profinak bizonyulnak.

10 év alatt jutottak el 0-ról a 200-250 millió Ft-os árbevétel szintre, majd onnan egy hatalmas ugrással – a profi rendszerek és folyamatok bevezetésének köszönhetően – értek el a 2 milliárd forintos éves árbevételig. A kezdeti 3 főről pedig 45-re nőtt a csapat létszáma. Természetesen eközben megküzdöttetek számos klasszikus és kevésbé klasszikus céges kihívással és problémával.



 

Történetük talán abból a szempontból is izgalmas, hogy egy új ipari trendbe kapcsolódtak be, és lettek sikeresek. Habár munkájuk során a technológia van a középpontban, mégis az emberek menedzsmentje, a megfelelő HR-folyamatok és vezetői önreflexiók repítették őket napjainkra a top napelemes cégek közé.

Persze itt sem állnak meg! Az utóbbi 3 év hatalmas növekedésén felbuzdulva a következő 5 évre konkrét üzleti terveik vannak: 10 milliárd forintos árbevételt szeretnének elérni 10%-os eredmény mellet, emellett bekerülnének a piacvezető öt napelemes cég közé. Ehhez az üzleti tervhez társul egy tudatos szervezetfejlesztési folyamat is, hogy az NVSolar teljesen önműködővé váljon – akár Gábor nélkül is.

A mai adás során Gábor elmeséli, hogy milyen folyamatok bevezetésére volt szükség céges szinten, illetve hogy neki milyen személyes fejlődésen kellett átmennie a vállalat növekedéséhez.

Az van, ami a CRM-ben van.” Az NVSolarnál ma már – talán a raktározáson kívül – minden területre kiterjed a CRM napi szintű, pontos használata. Ennek köszönhetően Gábor minden adatot és statisztikát gyorsan átlát, amivel fel tud készülni a meetingekre, így gyors és megalapozott döntéseket születnek.

Kérdések, amelyekre választ kapsz a mai adásból:

  • Hogyan és miért vágtak bele Gáborék ebbe az üzletbe?
  • Honnan hova jutottak el az évek során? Mi jellemezte ezt a piacot az elmúlt években?
  • Mi az, ami kimozdította őket a stagnálásból?
  • Mi a cégkultúrájuk alapja?
  • Mi volt az a pont, amikor felmerült az igény rendszerek bevezetésére?
  • Hogyan sikerült bevezetni ezeket a rendszereket?
  • Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során?
  • Hogyan sikerült ezeken túllépni?
  • Melyik folyamat hozott áttörést?
  • Milyen személyes fejlődésre volt szüksége ehhez Gábornak?
  • Mi a cég jövőképe? Hova tovább?

Ha szeretnél egy igazi sikersztorin keresztül közelebb kerülni a sikeres cégépítés hogyanjához és megtudni mire érdemes odafigyelni, akkor tanulj és inspirálódj igazi cégépítőkkel!

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
Google Podcast: kattints ide

 

Ne hagyd ki az EXTRA tartalmat sem, ahol olyan tippeket, best-practiceket és ajánlásokat kaphatsz a vendégektől, amik nekik bevált módon segíteni tudtak a sikeres cégépítésben. 

Az extra tartalomban Gábor egy olyan speciális kiválasztási módszert oszt meg velünk, amivel sikerült egy jól működő csapatot építeni, minimális fluktuáció elérésével. Részletesen elmondja milyen konkrét kérdéseket tesznek fel és hogyan, hogy a lehető legjobb csapatot állítsák össze. Biztos, hogy módszerüket Te is alkalmazni tudod majd. ?

 

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából a Brocasterz Stúdióban történik, az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.